mamaplus

Ultimul mesaj al unei mame, răpusă de COVID-19: ”Rugați-vă pentru mine, să ajung acasă la copii”

-
//
27.01.2021

O mamă a cinci copii, infectată cu coronavirus, a împărăşit pe reţelele de socializare un ultim mesaj în care a vorbit despre teama de a nu se mai întoarce acasă pentru a avea grijă de copii, cu câteva zile înainte de a muri, răpusă de teribilul virus.

Karen Hobbs, în vârstă de 40 de ani, a fost internată în spital cu simptome grave de COVID-19 și îşi rugase prietenii, familia să se roage pentru recuperarea ei, în speranţa că se va însănătoşi.
Fosta stewardesă aeriană din Cardiff se îmbolnăvise chiar înainte de Crăciun și chiar dacă avea o stare bună de sănătate, virusul i-a atacat organismul în cea mai agresivă formă.

Femeia a fost internată în spital la data de 27 decembrie

Familia ei spune că nu sunt siguri de modul în care a contractat virusul, deoarece rareori ieşise din casă de la începutul pandemiei. Aceştia au vorbit într-un interviu despre iubirea pe care femeia le-o purta copilaşilor ei şi despre durerea prin care au trecut la aflarea veştii că nu se va mai întoarce acasă.

„În primele două zile Karen a fost acasă. Nu putea face nimic, stătea doar în apt, nu avea energie. Credeam că va ceda din cauza tusei şi a respiraţiei îngreunate. Îi vezi la televizor când sunt pe oxigen, dar este diferit atunci când cineva este în faţa ta şi se simte atât de rău” a mărturisit Rachel, sora lui Karen.

„Doamna din patul vis-a-vis de mine tocmai a murit în faţa mea, de Covid"

Într-o serie de actualizări pe Facebook, Karen a prezentat „viaţa” în secţia de Terapie Intensivă, după ce a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar din Țara Galilor, potrivit Mirror.

„Ei bine, am fost trimisă acasă de la spital noaptea trecută doar ca să sun din nou la ambulanţă pentru că tot nu puteam respira, aşa că... înapoi la spital. Pot spune sincer că am primit un şut în fund de la Covid!” scrisese tânăra mamă pe Facebook în data de 28 decembrie.

„Doamna din patul vis-a-vis de mine tocmai a murit în faţa mea, de Covid. Sărmana, sărmana doamnă, asistentele s-au chinuit atât de mult să o resusciteze, dar nu a putut fi ajutată. Las asta drept avertisment pentru oricine crede că este ok să încalce regulile de protecţie” menţionase ea într-o postare, două zile mai târziu.

În data de 2 ianuarie însă, Rachel şi familia au realizat pentru prima dată cât de gravă este starea surorii sale şi şi-au dat seama că sunt şanse reale ca aceasta să nu se mai întoarcă acasă: „Voi fi băgată în comă indusă şi m-au avertizat că s-ar putea să nu mă mai trezesc, vă rog din suflet să vă rugaţi pentru mine să reuşesc, să mă trezesc din asta şi să mă întorc acasă la copiii mei. Sunt terifiată.”

În zilele următoare familia a venit să o viziteze pentru ultima dată

Familia lui Karen a fost chemată pentru a vorbi cu doctorul despre starea de sănătate a mamei, care se deteriora rapid. Au putut să o viziteze pentru ultima dată pentru a-şi lua adio, dar sperând totuşi într-o minune.

„Am fost chemați cu o săptămână înainte să moară. Am venit toţi în ziua aia de marţi, iar medicul a venit şi ne-a explicat puţin despre ce se întâmplă şi despre cât de bolnavă este. Avea disfuncţie multiplă de organe. Ne-a spus practic: ‘Credem că va muri’. Am rămas stupefiaţi. Credeam că va fi bine, credeam că îşi va reveni” a povestit Rachel.

Femeia a suferit un stop cardiac şi nu s-a mai trezit din coma indusă

Sora ei Rachel plănuise să se mute cu Karen și copiii ei Dylan (14 ani), Niamh (11 ani), Amelia (9 ani), Sam (8 ani) și Olivia (4 ani) pentru a ajuta familia să se ridice pe picioare, după ce ar fi fost externată. Ea însă nu a mai apucat să vadă acel moment, pentru că a suferit un stop cardiac şi a murit pe 19 ianuarie și nu s-a mai trezit din coma indusă.

În memoria ei, personalul medical din secția de terapie intensivă le-a dat copiilor câte o amprentă a mâinii şi o şuviţă de păr, puse într-o cutie de memorii pe care să o poată păstra gândindu-se la mămica lor.