mamaplus

Tupeu fără margini! O femeie cu copilul în cărucior, la un pas de a fi loviți pe o trecere de pietoni

-
//
16.10.2019

Femeia traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. Potrivit martorului, la volanul automobilul care era cât pe ce să lovească pietonul, se afla o femeie. Incidentul s-a produs în sectorul Botanica al capitalei, la intersecția străzilor Independenţei și Teilor.

Alți doi pietoni au fost nevoiți să grăbească pasul atunci când au văzut că mașina vine cu viteză spre ei. Imaginile au fost surprinse de camera de bord a unei mașini care se deplasa pe același drum și au fost postate ulterior pe o rețea de socializare.

Regulamentul circulației rutiere prevede că la trecerile de pietoni, șoferii sunt obligați să scadă viteza și să se asigure că pe carosabil nu sunt persoane care traversează strada în acel moment. Neacordarea priorității pietonilor se sancționează, în Moldova, cu amendă de 3 – 6 unități convenționale (150 – 300 lei) și 2 puncte de penalizare. În cazul în care conducătorul de vehicul încalcă regulile de circulaţie rutieră și drept urmare, cauzează vătămări corporale uşoare victimei, acesta va fi sancționat cu amendă de la 24 la 30 de unităţi convenţionale (1200 – 1500 lei) și cu aplicarea a 6 puncte de penalizare. Iar în cazul în care conducătorul auto nu acordă prioritate pietonului și îl tamponează, cauzând o vătămare medie a integrității corporale, vătămare gravă sau decesul victimei, acesta poate fi sancționat cu închisoare de la 3 la 7 ani.