mamaplus

Trupul neînsuflețit al copilei de 12 ani care s-a înecat în Nistru încă nu a fost găsit

-
//
03.03.2021

Minora de 12 ani, originară din satul Speia al raionului Anenii Noi, care s-a prăbușit pe 23 februarie sub gheața pe râul Nistru, este căutată de o săptămână. Acum cinci zile salvatorii au încheiat căutările sub apă. Specialiștii au efectuat lucrări subacvatice la adâncime de 12 metri, folosind un scaner performant cu sonor acustic, dar fără vreun rezultat. Totodată, scafandrierii au lucrat minuțios pe o distanță de 30 km a râului deasupra apei.

Conform informației oferite de către ofițerul de presă al IGSU Liliana Pușcașu, ulterior, specialiștii au trecut la acțiunile de căutare a minorei pe segmentul terestru. De asemenea s-a aflat că au fost alertați și angajații secției de pompare a apei din zona Gura Bâcului și Varnița.

Astfel, în cazul în care minora va fi găsită acolo, lucrătorii imediat vor contacta poliția. Actualmente, forțele de ordine, dar și salvatorii continuă căutările în vederea localizării fetiței.

Reamintim că în data de 23 februarie copila împreună cu amicii săi a plecat să facă fotografii. Ajunși la malul bazinului acvatic copila a pășit pe gheața subțire și a căzut în apă.