mamaplus

Trupul fetiței care s-a înecat în Nistru, de negăsit a patra zi. Salvatorii continuă căutările

-
//
26.02.2021

Timp de 4 zile, misiunea salvatorilor se desfășoară în condiții dificile și nu poate găsi trupul fetiței de 12 ani. Lucrările au continuat și în dimineața zilei de azi pentru a găsi corpul neînsuflețit al minorei de 12 ani care s-ar fi înecat în râul Nistru în localitatea Speia, raionul Anenii Noi.

Pe parcursul zilei de azi, o echipă de 8 salvatori echipați cu scanerul specializat pentru depistarea persoanelor vor cerceta în continuare apele râului Nistru pe o distanță extinsă de la locul unde s-ar fi înecat minora la adâncimea de 12 m. Timp de 4 zile, misiunea salvatorilor se desfășoară în condiții dificile, cum ar fi curenții puternici de apă, vizibilitatea redusă, precum și depunerile de gheață.

Mai mult, la fața locului, pentru acordarea asistenței rudelor îndurerate, lucrează psihologii din cadrul IGSU. Pe parcursul zilei de ieri, salvatorii și scafandrii din cadrul Direcției regionale căutare salvare nr.1 și salvatorii subdiviziunii din Anenii Noi au efectuat lucrări subacvatice fiind cercetată adâncimea râului de 12 metri pe o suprafața de 150 mii metri pătrați.

Potrivit informației IGSU, minora în vârstă de 12 ani s-ar fi înecat pe 23 februarie, în timp ce se afla pe gheața subțirea a râului Nistru, din apropierea satului Speia.

Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept.