mamaplus

În trei orașe din țară a fost instituit Cod Roșu de alertă în sănătate publică

0
//
03.08.2021

Codul Roșu de alertă în sănătate publică a fost instituit în municipiile Cahul, Soroca și orașul Vulcănești. Deciziile au fost luate de Comisiile teritoriale de sănătate publică, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19.

La Cahul, în ultimele două săptămâni a fost înregistrată o creștere a numărului de cazuri de COVID-19. Astfel, în 21 de localități din raionul Cahul se atestă o situație nefavorabilă. 

De asemenea, în municipiul Soroca și în opt sate a fost instituit Codul Roșu, fiind înregistrate 61 de cazuri de îmbolnăvire. În același timp, responsabilii municipali din domeniul sănătății au precizat că rata de vaccinare în această zonă este de sub 20%.

La Vulcănești a fost declarat Cod Roșu de alertă epidemiologică, după ce în ultimele 14 zile au fost înregistrate 18 cazuri de COVID-19, majoritatea fiind de import, la mai mulți locuitori care au revenit din Turcia.

În Chișinău este în vigoare „Cod Galben” nefavorabil.  Astfel, se mențin obligatorii măsurile de prevenire a infecției, inclusiv portul măștii de protecție în toate spațiile publice, în transportul public, stații de troleibuz, evenimente publice etc.

Ieri au fost înregistrate 118 cazuri noi de Covid, iar săptămâna trecută au fost înregistrate 925 de cazuri, cu 247 mai multe față de săptămâna precedentă.