Trei deținuți minori au fost abuzați sexual de la începutul anului

Trei deținuți minori au fost abuzați sexual de la începutul anului

-
//
28.03.2018

În primele luni ale anului 2018 au fost identificate 3 cazuri de abuz sexual în rândul minorilor deținuți în penitenciarele din Moldova. Informația a fost oferită de către avocatul poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu.

Trei deținuți minori au fost abuzați sexual de la începutul anului

Aceasta susține că minorii sunt nevoiți să stea în celule, care se află în vecinătate cu cele în care sunt deținuți infractori adulți. În consecință, minorii sunt supuși abuzurilor sexuale și psihologice.

Potrivit avocatului pentru drepturile copiilor, deținuții minori se confruntă cu probleme grave.

„În primul rând este lipsa condițiilor din penitenciarele publice din Moldova. Discutând cu copiii, condițiile în care trăiesc nu corespund condițiilor pentru deținere. Foarte des li se administrează pastile care sunt aduse fără ambalaj”, menționează Maia Bănărescu.

Minorii deseori recurg la automutilare în semn de protest față de abuzurile la care sunt supuși în pușcărie. Pe lângă agresiune psihologică și violența fizică, unii devin victime ale abuzului sexual.

„În primele trei luni ale anului m-au îngrijorat trei cazuri de abuz sexual față de copii. Este vorba de abuzul sexual comis între ei”, adaugă Maia Bănărescu.

Citește continuarea pe tv8.md