mamaplus

Trei copii au stat închiși în casă timp de 4 luni. Părinții lor erau ”prea speriați” de pandemie

-
//
02.09.2020

Trei copii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani au fost preluați de autorități după ce au fost închiși într-un apartament timp de patru luni de părinții lor, "speriați" de epidemia cauzată de noul coronavirus, a anunțat miercuri un avocat, citat de AFP. Cazul a avut loc în Suedia.

Potrivit verdictului pronunțat de Tribunalul administrativ, cei trei copii au rămas închiși în camera lor și nu aveau voie să socializeze nici măcar în interiorul apartamentului. În plus, ușa domiciliului era încuiată, pentru ca nimeni să nu poată ieși din apartament. Această versiune prezentată în presă este contestată de părinți prin vocea avocatului lor, citat de un post radiofonic local.

Părinții care și-au închis copiii în acel apartament provin dintr-o altă țară și nu vorbesc fluent limba suedeză, a precizat avocatul Mikael Svegfors. "Au continuat să urmărească pe internet știrile din țara lor de origine, o țară (al cărei nume nu a fost dezvăluit, n.r.) care a impus măsuri mai stricte de izolare", a adăugat același avocat.

Spre deosebire de măsurile impuse în restul Europei, Suedia nu și-a izolat populația la domiciliu și a păstrat deschise școlile pentru elevii cu vârsta de sub 16 ani, cerând fiecărui cetățean "să dea dovadă de responsabilitate".

Bilanțul acestei decizii este unul contestabil: cu peste 5.800 de morți și 84.000 de infectări, Suedia se numără printre țările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, în raport cu populația sa.