mamaplus

Trei copii, acuzați că au omorât un bătrân de 80 de ani pentru o bicicletă

-
//
27.03.2023

Trei copii din Buzău, cel mai mic de doar nouă ani, sunt acuzați de crimă. Ei sunt cercetați în libertate după ce ar fi omorât un bătrân de 80 de ani pentru o bicicletă, apoi i-au furat toate hainele de pe el. Iată detalii din acest caz înfiorător.

mamaplus

Cazul vine din localitatea Căldărăști, Buzău. Trei copii de 9, 10, respectiv 15 ani, sunt cercetați pentru comiterea unei crime, suspectați că au ucis un localnic în vârstă de 80 de ani, ca să-i fure acestuia bicicleta.

Bărbatul a fost găsit dezbrăcat complet, în vie, și avea răni pe corp. Avea urme și pe mâini, au stabilit polițiștii, semn că a fost legat la un moment dat, dar a reuşit să scape.

Sunt detalii înfiorătoare. Potrivit Antena 3 CNN, localnicii povestesc că bătrânul a plecat pe câmp cu gândul să își taie via. La scurt timp, în zonă au apărut minorii care au început să îl lovească, după ce l-au pus la pământ l-au legat, i-au băgat pământ în gură și au continuat să îl lovească. Au fugit după ce i-au furat bătrânului toate hainele de pe el.

Cei trei minori sunt cercetați în libertate. Ei nu aveau antecedente.

„Sunt în legătură cu autorităţile care instrumentează cazul şi vreau să aflu dacă putem institui o măsură de protecţie pentru minori. Mai mult de atât nu am ce să vă spun în momentul acesta. Copiii fac parte toţi din familii monoparentale, de-a lungul vremii nu au mai fost probleme legate de comportamentul copiilor”, a precizat Ion Ştefan, asistent social în cadrul Primăriei Pogoanele, potrivit Digi24.

Legea spune că cei doi minori de 9 şi 10 ani nu răspund penal, iar cel de-al treilea, adolescentul de 15 ani, urmează sa fie expertizat din punct de vedere psihiatric. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, dosarul deschis de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău vizează fapta de tâlhărie, urmată de moartea victimei. Urmează noi audieri în acest caz.