mamaplus

Trei adolescente din Orhei au bătut cu pumnii și picioarele o altă minoră

-
//
20.07.2022

Două minore de 14 ani și respectiv 15 ani din Orhei sunt acuzate de huliganism agravat și au fost trimise pe banca acuzaților, după ce au agresat o altă minoră, în vârstă de 16 ani. Porivit anchetei, la săvârșirea infracțiunii a mai participat și o copilă în vârstă de 13 ani, însă urmărirea penală în privința acesteia a fost încetată, pe motiv că nu a atins vârsta de la care poate fi atrasă la răspundere penală.

În noaptea de 28 mai 2022, din intenții huliganice, dorind în mod conștient de a-și etala superioritatea, au inițiat un conflict cu o altă minoră, în vârstă de 16 ani.

După acesta, conflictul inițiat a generat în violență fizică, exprimată prin aplicarea multiplelor lovituri cu pumnii, picioarele și cu o bucată de lemn peste diferite părți ale corpului, în rezultat cauzându-i victimei leziuni corporale sub formă de contuzii multiple a țesuturilor moi ale capului, feței, cutiei toracice, spatelui, membrelor superioare și inferioare, care conform raportului de expertiză judiciară se califică ca vătămare corporală neînsemnată.

Deși urmărirea penală în privința minorei de 13 ani a fost încetată, totuși procurorul de caz a înaintat sesizare către Direcția Generală Asistență Socială și Protecție a Familiei Orhei, pentru stabilirea măsurilor destinate copiilor cu comportament deviant.