mamaplus

Vor putea fi recuperați banii investiți de moldoveni în vacanțele programate? Ce spun agențiile de turism

-
//
20.03.2020

Moldovenii care și-au programat deja vacanțele pentru luna martie sau aprilie nu-și vor putea recupera banii plătiți în avans. În cel mai bun caz, vacanța ar putea fi reprogramată, după ce va trece pericolul COVID – 19.

„Turiștii trebuie să înțeleagă că banii plătiți în avans nu se află în safeurile agențiilor de turism locale, dar sunt transferați unităților de cazare și companiilor aeriene, în baza unui contract. Au fost făcute multe rezervări cu un preț avantajos non refundable (promoționale) sau early booking, nefiind posibilă anularea lor fără penalități. Ca măsură de excepție, totuși, se duc tratative pentru a schimba perioada sejurului. Companiile aeriene nu întorc banii, ci propun schimbarea de dată. Dacă, totuși, clientul insistă asupra anulării sejurului, el va suporta cheltuielile conform regulamentelor companiilor aeriene și furnizorilor”, a declarat directoarea unei agenții de turism, Emilia Orzea.

Totodată, sursa citată precizează că se duc negocieri cu furnizorii și cu companiile aeriene, astfel ca pierderile să fie minimalizate la maxim.

„Turiștii trebuie să aibă încredere și răbdare, să nu intre în panica și să nu anuleze vacanțele pe care le-au achiziționat deja, ci să ia legătura cu agentul de turism și să găsească varianta optimă”, a mai spus directorul agenției de turism.