mamaplus

Top destinații de toamnă recomandate de ambasadorii Open World Travelers

-
//
30.08.2019

Ce poți tu să faci încă de pe acum când soarele strălucește de-a binelea, iar mercurul din termometre indică temperaturi de foc? Pune la cale o vacanță de toamnă! O vacanță care, știi tu, îți iese de 3 ori mai ieftin decât una estivală, dar plină de impresii romantice și frumoase. Ambasadorii Open World Travelers au testat fiecare dintre destinațiile de mai jos, astfel încât poți merge cu încredere pe urmele lor.

1. Vacanță de toamnă în Paris, Franța

mamaplus

Parisul arată mai bine la început de octombrie: lumina este specială, copacii încep să-și schimbe culorile, vremea e răcoroasă, dar încă bună de plimbare. La Paris, toamna-i plină de evenimente și ar trebui să te bucure faptul că în acea perioadă sunt mult mai puțini turiști decât în lunile calde, deci, cozi mai scurte în fața obiectivelor principale. Chiar și când plouă, Parisul este fotogenic, iar o plimbare sub picăturile de ploaie ar fi o experiență superbă, la fel și popasul într-o cafenea chic, cu un croissant și o băutură fierbinte. În plus, toamna, serile încep mult mai devreme – prilej perfect pentru fotografii frumoase cu apusuri aurii.

2. Vacanță de toamnă în Sicilia, Italia

mamaplus

În Sicilia, pe la final de octombrie, încă-i cald, dar nu aglomerat, așa că toate parcurile naturale pot fi explorate în voie. Rezervația naturală Zingaro și Cava Grande (o locație splendidă, puțin umblată, puțin cunoscută) sunt doar câteva dintre ele. Și apoi, să nu uităm de Etna – bătrânul vulcan activ al Europei; cu puțin noroc prinzi și prima zăpadă a sezonului pe el, cât florile rezistă cu petalele deschise, la poalele lui. Iar în vreme ce guști un cannoli cu fistic, poți admira minunea toamnei siciliene, care nu-i decât un amestec frumos de vară și iarnă.

3. Vacanță de toamnă în Toscana, Italia

mamaplus

Poate că multă lume cunoaște nesfârșitele dealuri vălurite ale Toscanei, dar toamna oferă încă și mai mult farmec acestei regiuni, colorând pădurile în nuanțe de aurii și ruginii. Vremea este încă blândă, chiar dacă uneori mai vine câte o ploiță densă. Nu ezita să vizitezi Florența, care se află chiar în inima Toscanei. Acest oraș te așteaptă cu farmecul său irezistibil, arhitectură, artă și muzică, grădini încântătoare, seri animate și nopți romantice care ai vrea să nu se mai termine niciodată.

4. Road-trip de toamnă în Germania

mamaplus

Nu-i cale mai bună de a începe toamna decât cu o călătorie la volan, în peisajele nemțești. Traseul începe în sudul Germaniei, aproape de granița cu Austria, cu frumoasele-i castele Neschwanstein și Hohenswangau cărora toamna le prilejuiește un peisaj de poveste. Dacă ești un gurmand pe cinste, toamna-i ideală pentru mâncarea nemțească sățioasă, dar și pentru un pahar de vin alb din regiune. Și, de ce nu, poate chiar din noua recoltă.

5. Vacanță de toamnă în Istanbul, Turcia

mamaplus

Toamna vine cu temperaturi perfecte pentru a vizita la pas Istanbulul și pentru a-i gusta toate savorile. Plimbările prin bazar sunt potrivite în zilele cu ploaie, iar cele prin Taksim sau vizitând Moscheea Albastră și Hagia Sofia sunt de neratat în zilele cu soare. Toate încununate cu un pahar de ceai cu mere, cum numai în Turcia găsești.

Sursa