mamaplus

Toate zborurile din și spre Israel au fost sistate din cauza noii mutații COVID-19

-
//
25.01.2021

Ambasada Republcii Moldova în Israel a anunțat despre închiderea aeroportului Ben Gurion. Toate zborurile către și dinspre Israel au fost sistate, în legătură cu răspândirea noilor tulpini de COVID-19. În urma deciziei aprobate de Cabinetul Corona, restricția este valabilă până la 31 ianuarie 2021, cu posibilitatea prelungirii acestui termen.

Autoritățile israeliene se tem de noile mutații ale COVID-19. Noile restricții se aplică și companiilor aeriene interne ale căror zboruri vor avea loc doar în situații excepționale dar și companiilor aeriene private. Avioanele vor putea părăsi țara doar în scopuri de tratament medical în străinătate, pentru proceduri legale, înmormântări familiale sau pentru relocare.

Situațiile excepționale vor fi aprobate de un comitet condus de directorii generali ai ministerelor sănătății și transporturilor. „Suntem înaintea întregii lumi. Nicio națiune nu a făcut ceea ce urmează noi să facem – sigilăm ermetic țara”, a declarat premierul Netanyahu.

Ambasada Republicii Moldova în Israel a anunțat că în această perioadă:

  • Se interzice intrarea avioanelor în Israel, cu excepția zborurilor cargo, a celor de stingere a incendiilor și a zborurilor pentru evacuarea medicală de urgență;
  • Este restricționată temporar eliberarea permiselor pentru companiile aeriene israeliene care operează zboruri;
  • Se reduce numărul excepțiilor pentru plecarea pe cale aeriană în afara Israelului, astfel încât să includă numai următoarele cazuri: tratament medical, proceduri judiciare la care persoana este parte, sau participarea la înmormântarea unei rude apropiate.

Directorul general al Ministerului Sănătății și Directorul General al Ministerului Transporturilor sunt împuterniciți să aprobe cererile excepționale de plecare în străinătate din motive umanitare sau de nevoi personale speciale. Interdicția zborurilor se aplică și avioanelor israeliene private.

Decizia intră în vigoare la ora 24:00 astăzi (luni, 25 ianuarie 2021) pentru a permite călătorilor, companiilor aeriene și aeroporturilor să se pregătească de implementarea acesteia. Interzicerea intrării în Israel a avioanelor străine nu se va aplica zborurilor care decolează înainte de intrarea în vigoare a deciziei. Decizia respectivă va fi în vigoare până la 31 ianuarie 2021, cu o posibilă prelungire a termenului dat.