mamaplus

Reguli noi pentru moldovenii care vor să călătorească în Ucraina

-
//
23.06.2020

Persoanele care vor să călătorească în Ucraina, vor fi nevoiți să procure polițe de asigurare medicală și se vor izola timp de 14 zile. Acestea sunt noile reguli impuse de autoritățile din țara vecină pentru cetățenii străini și apatrizi, care vizează inclusiv cetățenii Republicii Moldova, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a adoptat la data de 12 iunie curent, Hotărârile nr. 477 și 480 (publicate pe site-ul Guvernului pe 13 iunie curent) prin care au fost eliminate unele restricții la intrarea cetățenilor străini și a apatrizilor pe teritoriul Ucrainei.

Astfel, potrivit noilor decizii, în perioada de carantină se permite traversarea frontierei de stat a Ucrainei de către cetățenii străini și apatrizi cu următoarele condiții:

  • Achiziționarea unei polițe de asigurare care să acopere cheltuielile legate de tratarea COVID-19;
  • Plasarea în spațiile pentru observație (carantină) care pot fi identificate de către administrațiile regionale din Ucraina, pe o perioadă de 14 zile.
  • Urmează a fi plasate în carantină persoanele care provin ori s-au aflat pe teritoriul statelor cu o largă răspândire a cazurilor de coronavirus.

MAEIE menționează că statele cu o largă răspândire a cazurilor de coronavirus sunt acelea în care numărul de cazuri active de COVID-19 este mai mare de 40 persoane la 100 de mii. Conform informației furnizate la 15 iunie curent de către Ministerul Sănătății al Ucrainei, Republica Moldova se regăsește în lista statelor cu o răspândire ridicată a cazurilor de COVID-19.

Amintim că moldovenii care pleacă în România tot trebuie să stea 14 zile în carantină pe teritoriul României.