mamaplus

Reguli noi la intrarea în Turcia: Copiii sub 12 ani nu mai trebuie să prezinte testul PCR

-
//
09.09.2021

Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, la intrarea pe teritoriul Turciei nu vor mai trebui să prezinte teste la COVID-19. O decizie în acest sens a fost luată de autoritățile din Turcia și au intrat în vigoare din 4 septembrie.

Potrivit informațiilor prezentate de Ambasada Republicii Moldova în Turcia, persoanele cu vârsta mai mare de 12 ani vor fii supuse, aleatoriu, testului PCR, efectuat de către Ministerul Sănătății al Republicii Turcia la locul destinației. Pasagerilor li se va permite să plece la destinația finală dacă rezultatul testului PCR va fi negativ, iar dacă testul va fi pozitiv vor fi urma tratamentul conform rigorilor Ministerului Sănătății al Turciei.

Persoanele testate pozitiv și cele care au fost în contact cu acestea vor trebui sa stea în carantină timp de 14 zile, la adresele declarate de ele. Carantina se va sfârși dacă testul PCR, făcut peste 10 zile, va fi negativ. Persoanele diagnosticate cu varianta/mutația indiană a COVID-19 vor sta în carantină 14 zile, aceasta terminându-se dacă testul PCR este negativ la sfârșitul perioadei de carantină.

Pe lângă copiii mai mici de 12 ani, categoriile exceptate de la aceste restricții sunt pasagerii care se află în tranzit/transfer prin Turcia, membrii echipajelor aeronavelor și navelor maritime.