mamaplus

Moldovenii cu pașaport biometric pot merge liber în România. Interdicțiile au fost eliminate

-
//
28.05.2021

Moldovenii cu pașaport biometric pot merge liber în România. Începând de luna viitoare, cetățenii R. Moldova vor putea călători în România în baza unui un act confirmativ de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 sau rezultatul negativ al testării COVID-19. Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul României, Florin Cîțu.

Tot joi, 27 mai, România a inclus, în continuare, R. Moldova în „zona verde”. Cetățenii care intră în România din țările din zona verde nu sunt obligați să stea 14 zile în carantină.

Potrivit articolului 15 din Hotărârea nr. 32 din 27.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a României, începând cu 1 iunie, se propune eliminarea interdicțiilor de intrare în România a cetățenilor străini și apatrizi, prevăzute la art. 2 alin. (1) pct. 7 și art. 2 alin. (5) din anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531 din 10 mai 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

Autorităţile române au publicat noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic, pe coduri – verde, galben şi roşu. Astfel, cu o rată de incidenţă cumulată de 0,5 la 1000 de locuitori, Republica Moldova se află în zona verde, iar persoanele care merg în România nu vor fi nevoite să stea în carantină.