mamaplus

Îți place să călătorești cu avionul? Aceste detalii din timpul zborului te vor uimi!

0
//
12.09.2019

Într-o discuție amplă pe o rețea de socializare, mai mulți piloți și însoțitori de bord au dezvăluit câteva secrete interesante din timpul zborului despre care pasagerii nu au habar.

mamaplus

1. De ce oprim telefoanele în timpul zborului?

Telefoanele mobile sau alte electronice nu pot fi motivul căderii unei aeronave, dar pot fi extrem de enervante pentru piloţi. Atunci când avionul se pregăteşte de aterizare piloţii pot fi deranjaţi de semnalele emise de telefoanele mobile care caută semnal.

”Sora mea este însoţitoare de zbor, după ce le spune tuturor să oprească toate electronicele se duce în spatele avionului, scoate telefonul mobil şi începe să scrie mesaje”, a declarat o femeie în acea discuție online.

2. Știai că piloţii dorm în timpul zborului?

Cel puţin jumătate dintre piloţi dorm în timpul cursei. Între 43 şi 54 la sută dintre piloţi chestionaţi în Marea Britanie, Norvegia şi Suedia au recunoscut că au adormit în timp ce pilotau un avion cu pasageri.

3. Măştile de oxigen îţi asigură doar 15 minute de aer!

Dacă măştile de oxigen coboară, ai la dispoziţie doar aproximativ 15 minute de oxigen din punctul în care le-ai scos. Totuşi, e mai mult decât suficient pentru ca pilotul să ducă aeronava la o altitudine mai mică, unde poţi respira normal

4. Apa din avion nu este foarte curată

Instalaţiile care ar trebui să purifice canalizarea de la toaletă şi cele care trebuie să reumple avionul cu apă potabilă se află la o distanţă de câţiva metri una de alta şi câteodată sunt administrate de aceeaşi persoană.

5. Piloţii primesc mese separate, ca să evite o intoxicație simultană.

Doi piloţi primesc mese diferite şi nu le pot împărţi, ca să evite situațiile de urgență în timpul zborului.

6. Lumina difuză are scopul de a pregăti pasagerii pentru evacuare, nu pentru somn

Când un avion aterizează în timpul nopţii, însoţitorii de zbor diminuează intensitatea luminii în caz că este nevoie să evacueze pasagerii la aterizare. Ochiii sunt deja adaptaţi la întuneric, astfel că poţi vedea mai bine odată ce ajungi în exteriorul avionului.

7. Pilotul te poate aresta în timpul zborului!

Pilotul are o autoritate aproape nelimitată când uşile aeronavei sunt închise. Poate să aresteze persoane, să scrie amenzi şi chiar să accepte testamentul unui pasager pe moarte.

8. Aerul pe care îl respiri este de la motor

Aerul pe care îl respiri în avion este de fapt aer comprimat de la motor. O mare cantitate (25-50%) ajunge în cabina pilotului, iar restul este pentru pasageri. Aerul iese din avion printr-o gaură mică din spatele fuselajului.

Sursa