mamaplus

Intrarea moldovenilor în Italia este interzisă din cauza restricțiilor de COVID-19

-
//
08.10.2020

Cetățenii moldoveni care și-au planificat o călătorie în Italia trebuie să știe nu vor putea pleca din cauza restricțiile anti-COVID. Miercuri, 7 octombrie, Guvernul Republicii Italiene a adoptat un nou decret - lege prin care prelungește până la 31 ianuarie 2021 starea de urgență instituită la sfîrșitul lunii ianuarie 2020. 

Prin același decret, se prelungesc până pe 15 octombrie toate măsurile de protecție anti-COVID, inclusiv restricțiile de călătorie în Italia.

Ambasada Republicii Moldova în Italia precizează că s-a dispus și obligativitatea purtării măștilor de protecție pe întreg teritoriul Italiei, inclusiv în spațiile deschise.

Pentru persoanele care sosesc dintr-un șir de țări rămâne în vigoare obligația ca, în ultimele 72 de ore înainte de a sosi în Italia, să efectueze un test molecular sau antigen cu ajutorul unui tampon sau să fie supuse verificării cu teste rapide la momentul sosirii în Italia, sau în termen de 48 de ore de la data sosirii. Este vorba despre Grecia, Malta, Spania, Croația, Olanda, Marea Britanie, Belgia și din mai multe regiuni franceze.