mamaplus

Carantină obligatorie pentru persoanele care ajung în Moldova traversând România și Ucraina pe cale terestră

-
//
02.09.2020

Cetățenii care vin în Republica Moldova, traversând pe cale terestră România și Ucraina, de altfel unicele state vecine pe care le are țara noastră, vor sta obligatoriu în autoizolare la domiciliu timp de 14 zile.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, autoizolarea este impusă, fiindcă cele două state sunt incluse în zona roșie, care presupune un număr mai mare de 50 de cazuri de COVID-19 înregistrate la 100 de mii de populație. În România, de exemplu, sunt pe moment 85 de cazuri de COVID-19 la 100 000 de populație.

Regimul de autoizolare în acest caz este obligatoriu inclusiv pentru persoanele care revin din statele incluse în zona vedre, dar traversează teritoriul țărilor vecine, și se referă atât la cetățenii R. Moldova, cât și la cei străini.

Această regulă este exclusă în cazul în care cetățenii ajung pe cale aeriană la Chișinău, printr-o cursă directă cu avionul din statul inclus în zona verde.

Menționăm că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale actualizează o dată la două săptămâni lista țărilor pentru care este stabilit regimul de autoizolare de 14 zile la intrare pe teritoriul Republicii Moldova, în baza datelor înregistrate de Organizația Mondială a Sănătății.