mamaplus

Când vor intra în vigoare noile reguli de zbor în Marea Britanie și Germania?

-
//
15.01.2021

Până pe 31 martie inclusiv, moldovenii care intră în Germania trebuie să prezinte rezultatul negativ al testului COVID-19, efectuat nu mai devreme de 48 de ore înainte de sosirea în țară. Dacă persoana călătorește cu avionul, trebuie să prezinte testul negativ atât la check-in pentru zbor, cât și la cererea poliției federale sau a autorităților competente atunci când trece controlul de frontieră în Germania, precizează compania aeriană Air Moldova, într-un comunicat de presă.

Din 18 ianuarie, și pasagerii care se îndreaptă în Marea Britanie trebuie să facă un test COVID-19 PCR în termen de trei zile până la sosire. La check-in pentru un zbor, toți pasagerii, cu excepția copiilor sub 11 ani, trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului. Rezultatul trebuie prezentat în original, în engleză, franceză sau spaniolă.

Pasagerii care intră în Germania din țările dare fac parte din zona roșie trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile la sosire. Înainte de plecare, trebuie să completeze formularul online PLF. Prezența formularului completat, precum și corectitudinea completării acestuia sunt verificate la check-in la aeroport. Pasagerii trebuie să poarte cu ei dovada finalizării PLF pe tot parcursul călătoriei. Celor care nu vor completa formularul online PLF nu li se va permite zborul.

La intrarea în Marea Britanie, rezultatul testului trebuie să conțină numele, prenumele pasagerului, corespunzător documentelor de transport, data nașterii sau vârsta pasagerului, rezultatul şi data testului, numele și contactele laboratorului în care a fost efectuat testul şi numele testului. Dacă rezultatul testului nu conține toate informațiile menţionate sau rezultatul testului PCR lipsește, pasagerului i se va refuza îmbarcarea. Rezultatul testului poate fi prezentat pe suport de hârtie sau în format electronic.

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică din Republica Moldova a decis reluarea din 8 ianuarie a curselor aeriene regulate și charterelor regulate de pasageri cu Marea Britanie. Acestea au fost suspendate din 23 decembrie 2020, după ce în Marea Britanie a fost semnalată de o nouă tulpină a coronavirusului.