mamaplus

Tragic: Un copil de un an din raionul Ungheni, înghițit de flăcări

-
//
21.10.2020

Tragedia s-a întâmplat într-o familie din satul Buciumeni din raionul Ungheni, scrie unghiul.com. În urma izbucnirii unui incendiu, copilul în vârstă de 11 luni nu a mai putut fi salvat și a decedat la fața locului.

Corpul carbonizat al micuțului a fost scos de vecini, după ce aceștia au observat fumul dens din încăpere. Pompierii care au intervenit la fața locului au stabilit că focul a afectat un pat și salteaua de pe acesta.

Conform primelor investigații s-a stabilit că în momentul izbucnirii focului, în casă se aflau patru copii fără supraveghere, trei dintre care au reușit să iasă.

Cauza preliminară a incendiului puternic ar fi utilizarea incorectă a surselor de încălzire. Forțele de ordine vor reveni cu detalii după ce vor stabili toate circumstanțele producerii incendiului.

În acest context dureros, pompierii îndeamnă gospodarii să verifice sobele înainte de începerea sezonului de încălzire. Specialiștii avertizează oamenii să nu așeze în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile, iar pardoseala de jos să fie protejată prin instalarea unei table metalice.

Totodată, oamenii sunt atenționați să nu lase copii nesupravegheați cu focul aprins în sobă, iar cenușa și jarul provenite de la sobe să fie depozitate doar în locuri special amenajate.

Statisticile IGSU arată că în anul 2019, în sectorul locativ au avut loc 1633 de incendii în care și-au pierdut viața 121 de persoane, inclusiv 5 copii.