mamaplus

Tragedie în raionul Ungheni: un băiat a murit înecat

-
//
05.06.2020

Tragedia s-a întâmplat aseară la un bazin acvatic din apropierea satului Zagarancea, comuna cu același nume. Potrivit Cristinei Vicol, ofițer de presă a Inspectoratului de poliție Ungheni (IP Ungheni), apelul telefonic, primit la Serviciul de Gardă ar fi parvenit la ora 16.30, precum că un minor s-ar fi înecat într-un bazin acvatic.

Aceeași sursă ne comunică că la fața locului s-a deplasat grupa operativă din cadrul IP Ungheni pentru a documenta cazul. S-a stabilit că în minor, în vârstă de 14 ani, locuitor al raionului Ungheni, a plecat la bazinul acvatic din s. Zagarancea r.Ungheni împreună cu 4 prieteni pentru a adăpa animalele. În cele din urmă, băieții au hotărât să se scalde. Ulterior, unul dintre ei a observat că prietenul lor nu poate înota bine, i-a recomandat să stea la mal însă el totuși a intrat în apă.

Prin urmare minorul s-a îndepărtat de mal. La un moment dat ceilalți 4 băieți au observat că ar avea probleme, au încercat să-i sară în ajutor, însă a fost târziu.

În urma măsurilor de căutare întreprinse de către angajații Direcției Situații Excepționale Ungheni, a fost depistat și scos la mal cadavrul minorului, fără careva semne de moarte violentă.

Poliția investighează toate circumstanțele.

În acest context responsabilii de la Direcția Situații Excepționale atenționează repetat populația despre riscul aflării minorilor în preajma bazinelor acvatice fără monitorizarea maturilor. Mai mult, salvatorii îndeamnă persoanele care au în grijă minori să nu le permită scăldatul de unii singuri, în special în râuri și lacuri, unde sunt curenți puternici de apă.