mamaplus

Tragedie la Ștefan Vodă. Un băiat a fost găsit înecat într-un bazin acvatic

-
//
17.06.2020

A mers la scăldat împreună cu un amic și s-a înecat. Cadavrul unui băiat de 14 ani a fost recuperat astăzi-dimineață de către scafandri dintr-un bazin acvatic din preajma satului Volintiri, raionul Ștefan Vodă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, băiatul a intrat în apă în după-amiaza zilei de ieri alături de un prieten de aceeași vârstă.

După o scurtă perioadă, băiatul s-a înecat, iar celălalt minor a fugit speriat în sat să solicite ajutor. Ieri-seară, victima a fost căutată de către două echipe de salvatori, însă fără rezultat. Abia în dimineața zilei de astăzi a fost recuperat de la o distanță de aproximativ patru metri de la mal.

Cazul este cercetat de organele de drept.

Potrivit IGSU, de la începutul anului curent, în bazinele acvatice din R. Moldova și-au pierdut viața deja 16 oameni, inclusiv doi minori. În acest context, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență îndemnă repetat oamenii care au în grijă minori să nu le permită scăldatul în locuri neautorizate, care nu sunt destinate agrementului.