mamaplus

Tragedia din Criuleni: Tatăl copiilor care au dat foc la casă, îndurerat după cele întâmplate

-
//
12.01.2022

Clipe de groază pentru un bărbat din localitatea Jevreni, raionul Criuleni. Copiii acestuia, care sunt minori, i-ar fi dat foc la casă. Bărbatul este țintuit în scaunul cu rotile și a fost salvat de un amic. Acesta nu a avut de suferit, iar locuința și hainele i-au fost mistuite de flăcări.  Incidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 01:00.

Oamenii legii au stabilit că incendiul ar fi fost provocat de către trei copii cu vârste de 11 și respectiv 13 ani, doi dintre care sunt feciorii acestuia. Potrivit poliției, pe acest caz a fost pornit un proces penal. Primarul din localitate a declarat că minorii provin dintr-o familie social vulnerabilă și sunt în grija mame.

„Cu chibriturile au dat foc, au închis ușa și au fugit. Nu i-am bătut, eu nu trăiesc cu dânșii. Noi suntem despărțiți. Copiii mei la care eu țineam, dar ei vor să scape de mine", povestește victima.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, spune că a avut noroc de un sătean care l-a ajutat să iasă din casă, fiind țintuit în scaunul cu rotile. „A venit un om, pe la 3 de noapte, și a dat peste mine, m-a ajutat să ies afară și m-a salvat. Mocnea de Doamne ferește salteaua, au ars și hainele", mai spune Sergiu Scorici.

„Eu am vorbit cu ei să fie cuminți, dar nu vor. Mama lor s-a săturat deja să umble pe la poliție la Criuleni", a mai adăugat bărbatul.