mamaplus

Tot mai mulți copii din Chișinău, diagnosticați cu COVID-19 și pneumonie

-
//
14.09.2020

Situație alarmantă în municipiul Chișinău. Numărul copiilor asimptomatici care au fost infectați cu coronavirus, dar și a copiilor internați cu pneumonie este în creștere. Mai mult, șefa Direcţiei generale asistenţă socială și sănătate Tatiana Bucearschi afirmă că „situația rămâne una agravantă la nivel de municipiu”. Declarațiile vin în contextul în care doar într-o zi în municipiu au fost înregistrate 163 de noi focare de COVID-19.

„Situația rămâne una agravantă la nivel de municipiu. Conform datelor oficiale avem peste 42 mii cazuri, în Chișinău peste 18 mii, este o situația foarte gravă. Țin să menționez că 618 sunt cadre medicale. Avem 163 noi focare, doar într-o zi în municipiu, întâietatea în suburbii o deține Durlești, Trușeni și Băcioi. Totodată, 10 mii de persoane suspecte sunt monitorizate”, a spus Bucearschi.

La moment, 5.177 persoane se află în concedii medicale, suspecți, confirmați sau au fost în contact cu persoane infectate cu coronavirus. De asemenea, este în creștere și numărul cazurilor grave și critice. Duminică, 13 septembrie, în spitale erau 631 persoane internate, 200 de pacienți fiind în stare gravă, dintre care cinci în stare critică.

„Suntem în alertă. Sunt și adresări tardive. Ca și săptămâna trecută crește numărul copiilor asimptomatici, dar și a copiilor internați cu pneumonii”, a mai menționat Bucearschi.

Șefa Direcţiei generale asistenţă socială și sănătate mai spune că la centrul de la Moldexpo, circuitul zilnic este de 130-150 de internări. 

Precizăm că, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 42.978. Doar duminică, au fost confirmate 264 de cazuri noi. Ministerul Sănătății anunță că 1.123 de persoane au pierdut lupta cu boala.