Top 5 alimente care hrănesc creierul

Top 5 alimente care hrănesc creierul

-
//
05.07.2017

Oamenii de știință indieni au alcătuit o listă de superalimente, care ajuta la păstrarea memoriei și menținerea funcției cerebrale. Iată 5 alimente cele mai necesare pentru creier.

Top 5 alimente care hrănesc creierul

1. Peștele gras. Acizii Omega-3, care se regăsesc în sardine, somon, macrou, influențează pozitiv asupra stării de sănătate a creierului. Nutriționiștii recomandă consumul de pește gras de cel puțin două ori pe săptămînă.

2. Legumele verzi. Spanac și broccoli - o opțiune perfectă. Ele conțin un cocktail de antioxidanți, cum ar fi vitamina C, beta-caroten și acid folic. Acesta din urmă este responsabil de viteza de percepție și memorie.

3. Ouă - o sursă de fier, iod, vitamina B12, substanțe extrem de necesare pentru activitatea cerebrală. Din acest motiv, ouăle trebuie să fie incluse în dieta zilnică.

4. Ceai verde. Creierul uman constă în proporție de aproape 80% din apă - ceaiul verde ajută perfect la menținerea nivelului necesar de lichid, plus reduce riscul de a dezvolta demență.

5. Ciocolata – cel mai bun produs pentru creier. Aceasta conține flavonoide – compuși care stimulează formarea de noi neuroni care îmbunătățesc fluxul de sînge.  Dar țineți minte că este folositoare ciocolata neagră.

Sursa: sobesednik.ru