mamaplus.md

Toate școlile și grădinițele din țară vor fi închise pe 25 ianuarie

-
//
24.01.2019

Mâine, pe 25 ianuarie, școlile și grădinițele din țară nu vor lucra din cauza ninsorilor abundente. 
 

mamaplus.md

Despre aceasta s-a anunțat în cadrul ședinței de lucru a Comisiei pentru Situații Excepționale, în legătură cu starea vremii, prezidată de Pavel Filip, anunță Noi.md

Potrivit prim-ministrului, mîine dimineață riscăm să avem drumuri blocate, de aceea toți copiii pot rămîne acasă, iar luni să revină la procesul educațional. „Haideți să lăsăm copiii acasă. Riscăm să avem drumuri blocate mîine dimineața și nu este cazul să punem sub risc viața copiilor. Astăzi am avut multe accidente înregistrate. Cred că copiii nu se vor supăra pe noi, iar de luni vom reveni la procesul educațional”, a declarat Pavel Filip.

Premierul solicită o monitorizarea continuă a situației în țară și funcționarea liniilor fierbinți 24/24, iar spitalele să fie asigurate cu generatoare, întrucît chiciura poate provoca sistatea energiei electrice în mai multe localități din țară. Menționăm că potrivit meteorologilor, ciclonul „va ieși” de pe teritoriul țării, mîine, 25 ianuarie, în jurul orei 14:00. În această noapte se prevăd minime de pînă la -12 grade la nordul republicii și pînă la -7 grade la sud.

Ziua, temperatura aerului va oscila între 0..-5 grade Celsius.

Sursa: noi.md