mamaplus

Toate școlile din stânga Nistrului trec în regim online din cauza alertelor cu bombă

-
//
21.03.2022

Toate școlile din regiunea transnistreană vor trece la învățământ la distanță începând de marți, 22 martie. Decizia autorităților de la Tiraspol vine după ce luni, 21 martie, pe adresele instituțiilor de învățământ au parvenit mesaje în limba rusă, în care persoane necunoscute au anunțat că școlile ar fi minate și au cerut scoaterea armatei ruse din regiunea transnistreană.

„Ministerului Educației (n.red. instituție nerecunoscută), împreună cu șefii administrațiilor de stat ale orașelor, în legătură cu amenințările cu bombă primite de instituțiile de învățământ din regiune și în vederea menținerii stabilității și ordinii publice, au decis ca din 22 martie 2022, până la emiterea unui ordin special, să se organizeze procesul de predare pentru elevii din clasele I-XI din instituțiile de învățământ general de la distanță”, se arată în decizia autorităților din regiune.

Amintim că mai multe instituții de învățământ de la Tiraspol, Tighina, Rîbnița, Dubăsari și Camenca au fost evacuate în această dimineață, din cauza unor alerte cu bombă. Potrivit presei din regiune, pe adresele instituțiilor au fost expediate mesaje cu informații despre minarea clădirilor.

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat că nicio alertă nu s-a adeverit, a îndemnat la calm și a spus că elevii și studenții se vor întoarce în bănci după ce siguranța lor va fi asigurată.