Tîrgul de sărbători din capitală anul acesta va fi altfel

Tîrgul de sărbători din capitală anul acesta va fi altfel

-
//
21.11.2016

În acest an tîrgul de sărbători din Piața Marii Adunări Naționale se va deosebi de cei din anii trecuți.

Tîrgul de sărbători din capitală anul acesta va fi altfel

Cel puțin asta și-o propun reprezentanții Primăriei, excluzînd unele elemente tradiționale, informează NOI.md.

Direcția „Spații verzi” se află în căutarea unui brad, însă, deocamdată, a primit doar 3-4 propuneri în acest sens. Primarul general, Dorin Chirtoacă, i-a îndemnat pe responsabili să opteze pentru un brad ce oricum urmează să fie defrișat. La fel, acesta a menționat că nu e nevoie de un brad mai mare decît cel de anul trecut.

Reprezentanții „Lumteh” au anunțat că sînt în proces de reparație a decorațiunilor stradale și că de vinerea viitoare vor începe instalarea luminițelor prin oraș, ca să reușească pînă la deschiderea oficială, preconizată pentru 1 decembrie.

În ceea ce privește tîrgul de sărbători, edilul optează pentru elemente rustice, cerînd excluderea panourilor pentru fotografiere, a zecilor de moși crăciuni și altor elemente deja învechite și lipsite de interes pentru public. Mai mult, edilul intenționează ca în anii viitori să se ocupe el personal de tîrgul de sărbători.

Deocamdată au parvenit doar două cereri privind amplasarea unui carusel și funcționarea unui trenuț pentru copii. Patinoarul nu se va regăsi în anul curent în PMAN, deoarece a fost deja amplasat unul, în alt sector al orașului.

Sursa: NOI.md