mamaplus

Tik Tok anunță reguli noi pentru utilizatorii sub 16 ani, pentru a preveni abuzul

-
//
13.01.2021

TikTok anunță schimbări „revoluționare” în privința utilizatorilor copii sau adolescenți, în încercarea de a preveni manipularea și abuzarea acestora de către adulți, a anunțat compania, citată de The Guardian. Este vorba despre o serie de reguli foarte stricte pentru utilizatorii sub 16 ani.

Platforma, care are o limită de vârstă mai mică de 13 ani, a anunțat că utilizatorii sub 16 ani nu vor mai putea primi comentarii de la necunoscuți, clipurile lor nu vor mai putea fi folosite pentru „duete” și nu vor mai putea fi marcate ca disponibile pentru descărcare.

Compania schimbă, de asemenea, setările implicite din aplicație pentru utilizatorii sub 18 ani. Cu excepția cazului în care modifică activ setările, tinerii cu vârste între 16 și 17 ani vor avea videoclipurile lor indisponibile pentru descărcare și numai prietenii vor putea înregistra duete. 

Și, pentru fiecare utilizator sub 18 ani, contul de TikTok va fi implicit „privat”, ceea ce împiedică pe oricine altcineva în afara prietenilor să le vadă clipurile postate.

„Schimbările inovatoare anunțate astăzi marchează următorul pas în misiunea noastră de a ne asigura că TikTok este o platformă sigură pentru toți utilizatorii noștri. Acestea se bazează pe modificările anterioare pe care le-am făcut pentru a promova siguranța minorilor, inclusiv restricționarea mesajelor directe și a transmisiilor live pentru utilizatorii cu vârsta de 16 ani și peste, ca și permisiunea pentru părinți și tutori să stabilească marje de protecție pentru contul TikTok al adolescenților, lor prin intermediul funcției de asociere familială”, a spus Alexandra Evans, șefa europeană pentru siguranța copiilor a TikTok.

ONG-ul britanic pentru protecția copiilor NSPCC a salutat schimbările.

„Acesta este un pachet îndrăzneț de măsuri luat de TikTok și un pas extrem de binevenit, care va reduce oportunitățile pentru agresori de a contacta copiii. Agresorii profită de pandemie pentru a viza copiii care petrec mai mult timp online. Solicităm și altor platforme să fie la fel de proactive”, a spus Andy Burrows, șeful de politici online pentru siguranța copiilor din cadrul organizației.

Schimbările aduse aplicației vor afecta zeci de milioane de tineri utilizatori ai TikTok.