mamaplus

Terapie sezonieră pentru copiii din Criuleni cu tulburări de dezvoltare

-
//
12.04.2023

La Criuleni a fost inaugurată o cameră senzorială pentru asistența copiilor cu tulburări de dezvoltare și comportament.

Acolo copiii vor avea acces la asistență cu aplicarea terapiilor senzoriale, datorită unei camere de stimulare senzorială, amenajate de Asociația „Fiecare Contribuie pentru Schimbare” cu sprijinul Uniunii Europene și al Fundației Soros Moldova, transmite Știri.md. 

Terapia senzorială facilitează procesul de învățare și ajută copilul să devină un adult autonom și integrat în societate. Activitățile din cadrul acestei terapii contribuie, prin tehnici speciale, la adaptarea copilului la mediul înconjurător. 

Terapia de integrare senzorială este o componentă a planului complex de intervenție pentru recuperarea copiilor cu anumite tulburări sau dizabilități. 

Folosirea camerei senzoriale va crește calitatea serviciilor prestate pentru cel puțin 100 de copii anual - 30 de beneficiari ai Serviciului social Echipă Mobilă și 70 de beneficiari ai Serviciului raional de intervenție timpurie.

„Asociația „Fiecare Contribuie pentru Schimbare” a dezvoltat mai multe servicii sociale destinate copiilor și familiilor, dovedindu-se un partener de încredere al Uniunii Europene. Suntem bucuroși să lucrăm cu asemenea organizații și vom continua să susținem societatea civilă în extinderea serviciilor sociale necesare comunităților”, a spus, prezentă la eveniment, Victoria Neaga, manager de proiecte la Delegația Uniunii Europene.