mamaplus

Telefonul copilei ucise la Ciocana a fost furat chiar după accident

-
//
03.04.2023

Mama Anastasiei, fetița de 12 ani, ucisă de un troleibuz pe o trecere de pietoni la Ciocana, susține că telefonul fiicei sale a fost furat chiar după tragicul accident.

mamaplus

Cazul se investighează”, a declarat pentru Unimedia, Nina Dubovca, ofițer de presă din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.

mamaplus

Șoferița troleibuzului, care a lovit mortal copila de 12 ani, la Ciocana și a fost plasată pe 30 martie în arest la domiciliu nu va putea conduce un an. O decizia în acest sens a fost admisă de magistrați.

Mama Anastasiei, fetița de 12 ani, ucisă pe trecerea de pietoni la Ciocana, a decis să facă primele declarații după ce a obținut statut procesual în dosarul penal pornit pe Art 264 alin (3) lit b) Cod penal, soldat cu decesul copilului. Printre lacrimi, aceasta spune că șoferița nu doar i-a lovit fetița, dar și a mers peste ea, în timp ce unii cer compasiune.

La 24 martie, o fetiță a fost tamponată mortal de un troleibuz, la Ciocana, pe bd. Mircea cel Bătrân. Fetița traversa strada regulamentar, potrivit înregistrărilor video distribuite pe rețelele sociale. Minora avea 12 ani, iar potrivit Poliției, la volanul troleibuzului se afla o femeie.

De cealaltă parte, într-un interviu imediat după tragedie, taxatoarea din troleibuzul respectiv a declarat că „fetița nu a traversat pe trecerea de pietoni”. 

Ulterior, Regia Transport Electric Chișinău anunța că a fost deschisă o anchetă după tragicul accident.

Șoferița troleibuzului care a lovit mortal copila de 12 ani a fost reținută pentru 72 de ore. Ulterior, femeia a fost plasată în arest pentru 30 de zile.

Un lucrător din cadrul Regiei Transport Electric susține că șoferița de troleibuz care a lovit mortal fetița „nu avea nici o săptămână la lucru”.