mamaplus

Taxatoarea și șoferul unui troleibuz, care au agresat o mamă cu copilul său, suspendați din funcții

-
//
25.07.2023

Taxatoarea unui troleibuz de pe linia 24 și șoferul unității de transport sunt vizați într-o anchetă internă, demarată de Regia Transport Electric (RTEC), după ce au fost agresivi cu o pasageră, mamă a doi copii, între care un bebeluș de 7 luni în cărucior, nemulțumită că a urcat cu greu în transportul public. Cei doi s-au aprins după ce femeia a întrebat de ce nu i s-a oferit ajutor, scrie tv8.md.

mamaplus

Incidentul s-a produs în după-amiaza de luni, 24 iulie. Femeia a povestit într-o postare pe Facebook că a luat troleibuzul de la stația Dokuceaev și că a urcat cu greu, după ce vehiculul nu a staționat lângă bordură. Pentru că nimeni nu era în preajmă, femeia, însoțită de un copil de 3 ani și altul de 7 luni, spune că a cerut ajutorul taxatoarei la urcatul căruciorului, însă femeia ar fi ignorat-o. 

„Într-un final, ne-a ajutat o persoană care urca în același timp. În troleibuz, am încercat să întreb de ce nu se oferă ajutor sau să fie acces mai ușor și pentru cărucioarele copiilor, la care taxatoarea și șoferul au început să strige la mine că nimeni nu-i obligat să mă ajute, că ea nu e plătită să ridice cărucioare… La care eu zic că măcar troleibuzul sa fi staționat mai aproape de bordură ca să putem urca singuri ..

Șoferul, cu agresivitate și comportament neadecvat a început să mă înjure: „închideți gura fa” , „faceți copii, aveți grijă și duceți-i cu mașina”, „are tată, ce te plimbi”, „închideți gura fa…” și multe altele, striga din cabină…”, a povestit mama celor doi copii. 

Femeia a mai spus că taxatoarea ar fi devenit și mai agresivă atunci când a scos telefonul ca să filmeze. 

„Taxatoarea cu agresivitate, s-a năpustit spre mine, că de ce filmez, că n-am voie, m-a îmbrâncit, mi-a luat telefonul și l-a trântit în cărucior, peste copilul mic de 7 luni, care s-a speriat și a început să plângă…

Deci, multe aș avea de spus la această situație, dar tremur de nervi și nu pot decât să merg mai departe cu acest caz, pentru că așa specimene nu au dreptul să lucreze cu oamenii! Și încă mai trist e faptul că doamnele de pe scaun de lângă taxatoare și încă un domn o susțineau și strigau și ele la mine că n-am dreptate , că mă alint și mă plimb, că și așa n-are cine lucra și că „duce-ți-va la Maia Sandu cu pretenții”, a mai mărturisit femeia. 

RTEC susține că s-a sesizat pe acest caz și că atât taxatoarea, cât și șoferul au fost retrași de la traseu, cel puțin până la încheierea anchetei interne.