mamaplus

Tatăl lui Meghan Markle va depune mărturie împotriva fiicei sale la tribunal

-
//
16.01.2020

Tatăl lui Meghan Markle, Thomas Markle, ar putea depune mărturie împotriva fiicei sale în procesul pe care Ducesa l-a intentat publicației Mail on Sunday.

Meghan dă în judecată publicația și compania Associated Newspapers, acuzând-o de publicarea unei scrisori private adresată tatălui ei în săptămânile premergătoare nunții ei cu Prințul Harry.

Avocații ducesei susțin abuzul de folosire a unor informații private, încălcarea dreptului de autor și încălcarea Legii privind protecția datelor din 2018 odată cu publicarea scrisorii.

Mail on Sunday respinge fiecare acuzație și va argumenta că publicarea unor extracte din scrisoare este legitimă deoarece există un interes public „imens și legitim” în „relațiile personale” ale membrilor familiei regale.

Documente depuse la Înalta Curte, obținute de BBC, sugerează că ziarul va susține că Meghan și alți membri ai familiei regale se „bazează pe publicitate pentru a-și menține pozițiile privilegiate”.

De asemenea, documentele legale arată că Mail on Sunday se bazează pe o dovadă oferită de Thomas Markle, inclusiv că aceasta „avea tot dreptul să își spună versiunea a ceea ce s-a întâmplat între el și fiica sa, inclusiv să dezvăluie părți din scrisoare”.

Astfel, dacă acest caz va ajunge în instanță, atât Meghan cât și tatăl ei ar putea fi citați să depună mărturie unul împotriva celuilalt.

Potrivit Daily Mail, Thomas Markle va fi pregătit să își înfrunte fiica în instanță.

Prințul Harry și Meghan Markle au decis să dea în judecată publicația Mail on Sunday după ce aceasta a făcut publică o parte din scrisoarea pe care Ducesa de Sussex i-a trimis-o tatălui ei.