mamaplus

Tatăl lui Beyonce luptă cu cancerul. Artista este profund afectată!

-
//
19.01.2020

Cancerul la sân este o boală care afectează, în mare parte, femeile. Însă, rar, și bărbații pot fi afectați de cumplita maladie care ucide! Tatăl celebrei Beyoncé, Mathew Knowles, este fie unul dintre puținii bărbați care a dezvoltat cancer la sân. Șocul familiei a fost cu atât mai mare cu cât bărbatul nu dădea niciun semn de boală.

Primul semnal de alarmă a fost prezența unor pete de sânge pe haine. „Când am văzut sânge pe tricou, nu mi-a trecut prin cap că este cancer la sân”, a declarat tatăl lui Beyoncé la emisiunea Good Morning America.

„Mă gândeam la tot felul de lucruri, la diferite medicamente pe care le-am luat și care ar fi putut provoca hemoragie. Atunci mi-am dat seama că într-adevăr am fost expus la anumiți factori de risc în trecut și că ar putea fi cancer de sân, așa că am făcut o mamografie.”

Factorii de risc care au determinat apariția cancerului la sân

Domeniul în care Knowles a lucrat anterior a reprezentat un factor de risc major pentru apariția cancerului de sân. „Am lucrat în divizia medicală de la Xerox timp de opt ani, realizând xeroradiografii care mi-au crescut riscul de cancer de sân”, a declarat bărbatul.

mamaplus

În plus, Knowles se află în grupa de vârstă cu cel mai mare risc de cancer de sân la bărbați, respectiv între 60 și 70 de ani. Acesta are 67 de ani, iar bărbații de culoare sunt mai predispuși la acest tip de cancer decât cei din rasa caucaziană.

Rezultatele mamografiei au confirmat că bărbatul suferă de cancer la sân. El a efectuat și un test BRCA, un test genetic care arată dacă o persoană are un risc mai mare de a dezvolta cancer de sân.

Un alt factor de risc a fost istoricul familial: mătușa lui Mathew Knowles și două verișoare au murit din cauza cancerului mamar.

Cancerul la sân în rândul bărbaților este rar. Sub un procent dintre persoanele care dezvoltă cancer la sân sunt bărbaţi, iar boala este mai răspândită în rândul celor cu vârste cuprinse între 60 şi 70 de ani. Mathew Knowles s-a separat de soția sa, Tina, în anul 2011, după 30 de ani de mariaj.