mamaplus

Țara care recomandă femeilor să nu mai rămână însărcinate pe perioada pandemiei

-
//
23.04.2021

Aflată într-o situație dificilă, Brazilia recomandă femeilor să nu mai rămână însărcinate în perioada pandemiei de coronavirus. Oficialii Braziliei au anunțat că tara lor se afla în cea mai gravă situație din istorie și că noua mutație a coronavirusului identificată ar putea afecta mai mult femeile însărcinate. Recomandarea vine într-un moment în care numărul brazilienilor care mor din cauza virusului în fiecare zi este mai mare decât în orice altă parte a lumii, scrie The Guardian.

„Dacă este posibil, întârziati sarcina pâna la un moment mai bun”, a transmis vineri Raphael Parente, oficial din Ministerul Sănătății.

SItuația este critică în spitalele din Brazilia. Nu mai sunt locuri libere în spitale, iar stocurile de medicamente necesare pentru intubarea pacienților grav bolnavi sunt extrem de reduse. Brazilia a apelat la ajutor internațional pentru furnizarea de urgentă a materialelor sanitare necesare.

Varianta P1, descoperită pentru prima dată în orașul Manaus a devenit rapid dominantă în Brazilia și se crede că este cauza principală a unui val masiv de infecții care a adus la peste 350.000 numărul de morți din țară, cel mai ridicat de după cel din SUA.