Sute de locuri de parcare vor apărea în Capitală

Sute de locuri de parcare vor apărea în Capitală

-
//
15.03.2016

Sute de locuri de parcare urmează să fie amenajate pe trei artere principale din Capitală. Este vorba despre bulevardele Ștefan cel Mare și Sfânt, Constantin Negruzzi și strada Vasile Alecsandri, drumurile care au intrat în reparație, în cadrul proiectului finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii.

Sute de locuri de parcare vor apărea în Capitală

Primarul Dorin Chirtoacă a solicitat ca locurile pentru staţionarea maşinilor să fie delimitate pe segmentele unde lăţimea trotuarelor este de cel puțin șapte metri.

Potrivit edilului, şoferii vor trebui să parcheze cu o jumătate de maşină pe trotuar şi cu cealaltă pe carosabil, astfel încât să rămână loc şi pentru pietoni.

Pentru soluţionarea problemei parcărilor înChişinău, autorităţile au încheiat un contract cu o firmă din Austria, pentru amenajarea a peste 2.500 de locuri pentru staţionarea maşinilor.

Proiectul a fost blocat, însă, de consilierii locali, care l-au remis primăriei pentru reexaminare.

Anul trecut, din contul bugetului local, autorităţile din capitală au amenajat 56 de mii de metri pătrați de spaţiu pentru parcarea automobilelor.

Sursa: moldovenii.md