mamaplus

Sute de bolnavi de COVID! Trei persoane au murit într-o săptămână

-
//
28.12.2023

Trei persoane, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 66 și 88 de ani, au murit săptămâna trecută, afectați de Covid-19. Medicii de la Spitalul clinic „Toma Ciorbă” afirmă că numărul bolnavilor este în creștere. În cele două secții destinate pacienților cu Covid-19 toate paturile sunt ocupate, scrie jurnal.md.

mamaplus

„Începând cu sfârșitul săptămânii trecute și până în prezent, numărul variază în jur de 40 de pacienți. La ziua de ieri, maxima a fost de 50 de pacienți. La ziua de azi 45 de dimineață. În ultimele două săptămâni s-a observat o creștere mai bruscă a numărului de cazuri.Spațiile destinate în spital pentru COVID-19 au fost în câteva zile epuizate”, a declarat Petru Paveliuc, șeful secției nr5 de la spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”.

Miercuri, la acest spital erau 15 pacienți în stare gravă. Zece erau conectați la aparatele cu oxigen.

Medicul epidemiolog Ștefan Gheorghiță ne spune că numărul pacienților cu COVID-19 crește de la o săptămână la alta.

„Ultima săptămână 18-24 (decembrie), săptămâna 51, au fost depistate și înregistrate 722 de persoane cu infecția cu COVID-19, comparativ cu 558, săptămâna 50. Inclusiv din regiunea transnistreană 187de persoane. O creștere cu 29,4 procente. Sunt diferite vârste. În rândul copiilor până la 14 ani, avem 71 de cazuri” , a anunțat medicul.

În ultima săptămână, autoritățile medicale au înregistrat peste șapte sute de persoane infectate cu COVID-19.