Susținătoarele proiectului „Mămica Alăptează” vor să doneze lapte matern pentru fetița Anastasiei Cecati, ucisă de soț

Susținătoarele proiectului „Mămica Alăptează” vor să doneze lapte matern pentru fetița Anastasiei Cecati, ucisă de soț

-
//
23.02.2018

Grupul de inițiativă „Mămica alăptează” cere ajutor pentru identificarea rudelor fetiței de numai 3 săptămâni, care a rămas orfană după ce mama i-a fost ucisă de soț, iar acesta din urmă s-a aruncat de la etajul 7 al blocului în care copila locuia cu mămica ei.

Susținătoarele proiectului „Mămica Alăptează” vor să doneze lapte matern pentru fetița Anastasiei Cecati, ucisă de soț

Fetița modelului Anastasia Cecati și a stomatologului Alexei Mitachi se află la Spitalul Municipal Nr.1 din Capitală. Obişnuită cu laptele matern, micuţa nu acceptă alimentația artificială, aşa că nu poate fi, deocamdată, externată, scrie publika.md.

„Au apărut careva semne de intoleranță alimentară fiindcă în condiții de casă a fost hrănit la alimentație naturală, iar fiind spitalizat în condițiile noastre, a fost trecut la alimentație artificială. S-a manifestat prin refugitații. Astăzi, starea copilului este satisfăcătoare”, a declarat Iulia Gavriliuţă, managerul Serviciului neo-natal pediatric.

Din acest motiv, grupul de inițiativă „Mămica Alăptează” s-a autosesizat și și-a manifestat intenția de a colecta lapte matern pentru bebeluș. Cel puțin 15 susținătoare ale grupului, mame care își alăptează copiii, sunt gata să dea toate analizele necesare și să doneze lapte pentru fetiță. Unele din ele au deja lapte stocat în condiții sigure și l-ar putea transmite rudelor copilului în orice moment.  Din câte știm, astăzi nu există o bancă a laptelui matern în Republica Moldova, ci numai o inițiavă de înființare a acesteia la Institutul Mamei și Copilului. Prin urmare, cei care cunosc reprezentanții legali ai bebelușului rămas orfan după înfiorătoarea crimă din sectorul Telecentru, sunt rugați să ia legătura cu „Mămica Alăptează” prin Facebook sau să sune la numărul 060781118.

Copilul urma să fie dus la Centrul de Plasament și Reabilitare din Capitală, unde s-ar putea afla pentru cel mult 45 de zile. Reprezentanții instituţiei susţin că au pregătit deja locul unde va sta fetiţa. Între timp, Direcția municipală pentru Drepturile Copilului urmează să decidă dacă micuţa poate rămâne sub tutela rudelor. Bunica fetiței, mama fotomodelului, a anunțat deja că vrea să-și crească nepoata.

Sursa: EA.md