mamaplus

Surorile certificate drept cei mai prematuri tripleți din lume au împlinit 2 ani. Cântăreau împreuna mai puțin de 1,5 kilograme, la naștere

-
//
30.03.2023

Surorile certificate drept cei mai prematuri tripleți din lume au împlinit 2 ani. Michaela White, 32 de ani, din Bristol, le-a născut pe tripletele Rubi-Rose, Payton Jane și Porscha-Mae Hopkins, pe 14 februarie 2021.

mamaplus

Nașterea a avuut loc când tripletele aveau doar 22 de săptămâni și cinci zile, adică cu 121 de zile înainte de data reală a nașterii. Recent, trioul de surori a fost numit cei mai prematuri tripleți din lume de către Guinness World Records.

Cei trei bebeluși cântăreau împreună doar 1.284g la naștere: Rubi-Rose s-a născut prima la 10:21 cu doar 467 g, în timp ce Payton Jane și Porscha-Mae s-au născut ambele aproape două ore mai târziu, la 12:01 și, respectiv, 12:02, prin cezariană, cântărind doar 402 g și 415 g.

La scurt timp după naștere, surorile au fost plasate într-o unitate de îngrijire specială timp de câteva luni înainte de a fi autorizate să plece acasă.

Potrivit The Independent, ele au petrecut 216 zile în unitatea de terapie intensivă neonatală (NICU) de la Spitalul Southmead, Bristol.

Surorile Hopkins și-au sărbătorit a doua zi de naștere pe 14 februarie anul acesta. Fetițele au ajuns în cărțile recordurilor din două puncte de vedere.

Cântăreau împreuna mai puțin de 1,5 kilograme, la naștere

Dacă primul a fost certificarea faptului că sunt cei mai prematuri tripleți din lume, al doilea a certificat faptul că sunt cele mai ușoare triplete care au supraviețuit.

 „Toată călătoria de când am aflat că avem tripleți și până am ajuns aici, a fost, cred că, cea mai rapidă sarcină pe care am cunoscut-o vreodată”, a declarat tatăl tripleților, Jason Hopkins, pentru Guinness World Records.

Payton-Jane și Porscha-Mae sunt gemeni identici, în timp ce Rubi-Rose are o structura genetică unică. De aceea surorile sunt tripleți dizigoți.

Michaela a spus lui Guinness că tripletele ei au reușit să respire independent timp de 10 secunde, la naștere, înainte ca personalul medical să intervină pentru a furniza oxigen.

Cu toate acestea, următoarele 72 de ore au fost critice, deoarece medicii nu au putut oferi nicio asigurare că bebelușii vor supraviețui. În mod miraculos, toți cei trei bebeluși au supraviețuit tuturor celor trei zile.

Părinții au spus că primul an a fost foarte stresant, deoarece a fost o cantitate aparent nesfârșită de întâlniri medicale.

sursa