Sunt gemeni, dar s-au născut în ani diferiți

Sunt gemeni, dar s-au născut în ani diferiți

-
//
03.01.2018

O întâmplare uimitoare! Gemenii Joaquin şi Aitana Ontiveros s-au născut în ani diferiţi. Din cauza lungului tarvaliu al mamei, băieţelul s-a născut anul trecut, în 2017, iar surioara lui a venit pe lume în 2018.

Sunt gemeni, dar s-au născut în ani diferiți

Nimeni nu poate programa cu exactitate când vin pe lume copiii, în cazul naşterilor naturale. O întâmplare inedită a avut loc, din această cauză, în California, SUA. Maria Ontiveros, o asistentă de farmacie, în vârstă de 27 de ani, din Earlimart, ştia că urmează să nască gemeni în jurul datei de 27 ianuarie. Iată însă că micuţii nu au vrut să mai aştepte ca să vină pe lume amândoi în 2018. Brusc, mămica a început să aibă contracţii şi, în loc să se mai pregătească pentru Revelion, a ajuns la maternitate. Soţul ei, Joaquin Ontiveros, în vârstă de 30 de ani, de asemenea asistent de farmacie,  a dus-o de urgenţă la spitalul Delano Regional Medical Center.

Travaliul femeii a început în ziua de 31 decembrie, în jurul orei 19.00. Aşa că a trebuit să-şi ia “adio” de la masa la restaurant pe care o rezervase împreună cu partenerul său. În loc de dans şi distracţie, Maria l-a adus pe lume pe micuţul Joaquin la ora 23.58, un băieţel sănătos care a cântărit la naştere 2,5 kilograme. Surioara lui s-a mai lăsat ceva timp aşteptată. Astfel că mămica fericită a reuşit să răsufle uşurată abia la 1 ianuarie, la ora 0.16, când a venit pe lume şi fetiţa sa, Aitana. Ea a cântărit la naştere 2 kilograme.

Sunt gemeni, dar s-au născut în ani diferiți

Deşi s-au născut la o distanţă de doar 18 minute, gemenii vor avea înscrişi în certificatul de naştere ani diferiţi. Nici nu vor avea aceeaşi zi de naştere. Unul va avea ziua la 31 decembrie, celălalt la 1 ianuarie. Părinţii, care mai au alţi trei copii acasă, au primit daruri în valoare de 3.000 de dolari din partea angajaţilor de la spital şi a vecinilor, datorită întâmplării neobişnuite. 

Sursa: click.ro