mamaplus

Sub un soare dogoritor, un copil de doi ani a rămas blocat în maşină

0
//
14.07.2021

Polițiștii au intervenit contracronometru, pentru că starea de sănătate a micuțului, nevoit să suporte o căldură înăbuşitoare, se înrăutățea văzând cu ochii. Polițiștii au spart unul dintre geamurile mașinii în care se afla băiatul, dar tot nu au reușit să deblocheze portierele. Şi cum fiecare secundă care trecea ar fi putut să facă diferența între viață şi moarte, unul dintre agenți s-a strecurat în vehicul pentru a-l recupera pe micuț, care suferea din cauza căldurii insuportabile din autoturism. Cazul a avut loc în Statele Unite ale Americii.

Copilul a rămas blocat în maşină după ce mama lui, care tocmai se întorsese de la cumpărături, a scos o parte dintre sacoșele cu alimente din vehicul și a închis din greșeală portiera, cheia fiind înăuntru. Disperată, femeia a cerut ajutorul salvatorilor.

“Este un sentiment de neajutorare. Îmi imaginez cum s-a simțit mama. M-am simțit groaznic punându-mă în locul ei și al copilului. Sunt recunoscător că am fost acolo și am putut să fiu de ajutor.”, a spus polițistul Mike Mehlhouse.

Episodul vine la doar două zile după un incident asemănător. Tot peste Ocean, un alt echipaj a recuperat doi copii dintr-o mașină încinsă. Și în acest caz mama uitase cheile înăuntru, iar portierele s-au blocat.

“Nu trebuie să crezi niciodată că ai suficient timp să rezolvi o problemă cât copilul se află în mașină. Pe căldura asta nici câteva minute nu sunt ok.”, a mai spus polițistul Mike Mehlhouse.

De la începutul anului şi până acum, în Statele Unite, şapte copii au murit din cauza căldurii, după ce au rămas închiși în mașini.