mamaplus

Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr.1 va fi dotat cu generator de curent electric

-
//
12.01.2023

 Trei generatoare de curent electric au fost donate unor instituții medicale de către Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR), comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, au beneficiat de câte un generator Spitalul Clinic al MS, Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 și Centrul Republican de Diagnosticare Medicală.

“Grupurile electrogene livrate la solicitarea Ministerului Sănătății sunt indispensabile activității fără întrerupere a instituțiilor, în cazul unor eventuale deconectări ale energiei electrice”, se spune în comunicatul emis de instituție.

Anterior ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că 59 de spitale republicane, municipale și raionale, nu dispun de niciun generator electric și doar 15 spitale sunt asigurate cu generatoare care acoperă întreaga capacitate a instituției.

„Celelalte au generatoare care acoperă cu curent electric secțiile de terapie intensivă, blocurile de operații, centrele perinatale, unele echipamente de laborator și diagnostic, fapt ce asigură evitarea unor riscuri majore în cazuri ieșite din comun. În total pe țară, spitalele dispun de 77 de generatoare de diferită capacitate. Avem nevoie încă de minimum 55”, a precizat Nemerenco.