mamaplus

Spectacole în grădinițe, în preajma Zilei Femeii: Micuții și-au emoționat mamele până la lacrimi

-
//
08.03.2024

Valuri de emoții în grădinițele din Moldova. În preajma Zilei Femeii, picii și-au felicitat mamele și bunicile. S-au pregătit pentru asta săptămâni în șir, astfel că pe scenă au avut o prestație de artiști adevărați. Au recitat cele mai emoționante poezii consacrate mamelor, au cântat și au dansat atât de frumos, încât puține au reușit să-și țină în frâu lacrimile.

mamaplus

În ținute elegante de alb și roșu, micuții de la grădinița nr.13 „Licurici” au făcut furori cum au pășit pe scenă. Fiecare și-a ocupat rapid locul în fața publicului cu o precizie aproape militărească și a început să-și caute mama în mulțime. Odată găsită, zâmbeau larg - deci petrecerea putea începe.

„Toate încep cu ea în gând, totul s-a născut cu ea, doar cu mama, mama mea. Astăzi vă dorim la toate, bucurie, sănătate”.

Și dacă picii își făceau treaba adunați și fără emoții, mamele și bunicile lor păreau copleșite. Cu o mână încercau să-și filmeze copilașul cu telefonul, iar cu alta își ștergeau câte o lacrimă mai neascultătoare.

„Acestea sunt emoții de nedescris, emoții de mândrie, de recunoștință, pentru că noi nu suntem alături de ei toată ziua, ne dăm seama câtă muncă depune doamna Ecaterina pentru ca să vedem un așa eveniment frumos”.

„Când un suflețel atât de mic, tu te gândești că este copil și nu înțelege toate sentimentele, ce înseamnă o mamă, dar în sceneta de astăzi când s-a spus că la așa job nu se găsește nimeni care să muncească de dimineață până seara, gratuit, decât mama”.

 

„- Toată dragostea față de bunici, de mămici, pentru toți.
 - Ați ținut neapărat să-i fiți astăzi alături.
 - Da, am fost invitată”.

După spectacol, picii au mai avut o surpriză - micile cadouri confecționate de ei pentru ființele dragi, scrie tv8.md.

Ecaterina Șarpe este alături de acești micuți de când au pășit pentru prima dată la grădiniță. Atunci abia rosteau câteva cuvinte, iar acum au recitat poezii de câteva strofe, făcându-și mamele să se simtă regine. 

„Eu sper că noi am reușit să transmitem toate emoțiile calde pentru mame, pentru că mamele sunt unice, pentru că lucrul de mamă ca și post vacant ar fi unul din cele mai grele munci care există pe pământ”.

Aceeași atmosferă a cuprins zilele acestea toate grădinițele din Moldova, unde, înaintea de ziua de 8 martie, picii și-au cântat și încântat mamele cum numai ei o pot face. Iar fiecare mamă s-a simțit unică, deoarece copilul ei a fost, de departe, cel mai frumos și mai isteț.