mamaplus

Spatari: 70% din cei care s-au înregistrat pentru compensații vor fi în categoria maximă de vulnerabilitate

-
//
30.11.2022

70% dintre familiile care s-au înregistrat pe platforma guvernamentală pentru a primi compensații vor fi în categoria maximă de vulnerabilitate, arată datele preliminare.

„70% din 700 mii de gospodării care s-au înregistrat. Sîntem foarte vulnerabili la creșterea prețurilor și lucrul acesta îl știam. Platforma a demonstrat încă o dată că marea majoritate a familiilor din Moldova nu-și vor permite să plătească facturile dacă acestea nu vor fi compensate”, a spus ministrul, la Rezoomat.

„Este un lucru pe care noi l-am intuit iarna trecută și am implementat acest sistem de compensații universale pentru toată lumea după aceleași reguli, dar eram siguri că există o anumită categorie de oameni care își pot achita facturile. Anul acesta prin acest sistem i-am țintit mult mai bine pe cei care sînt foarte vulnerabili și care nu își pot achita facturile. În categoria maximă de vulnerabilitate sînt familiile care după ce și-au achitat un coș minim de consum pentru produse alimentare, igienice, nu le mai ajung bani să plătească facturile la energie. E un număr mare de familii, ar fi jumătate de milion care este în această situație”, a adăugat Spatari.

Astăzi, autoritățile vor anunța din ce categoria fac parte persoanele care s-au înregistrat pe platformă.