Spălatul căpșorului la nou-născuți

Spălatul căpșorului la nou-născuți

-
//
11.01.2016

Spălatul căpșorului la nou-născuți

Prima lună din viața micuțului este cea mai responsabilă perioadă pentru tinerii părinți. Aceștia, neavînd experiență, simt neîncredere. Au o mulțime de întrebări, îndoieli în legătură cu îngrjirea micuțului.

Toți știu că  băița bebelușului e necesară zilnic, dar cum să speli corect capul și cu ce șampon, din păcate, nu fiecare cunoaște.  Să aflăm cum, cînd și cu ce.

Spălatul căpșorului la nou-născuți

Capul trebuie spălat la fiecare băiță. Băița se face la aceeași oră, înainte de alăptare. E recomandabil seara. Înaite de a spăla capșorul bebelușului, mama trebuie să acorde o deosebită atenție mîinilor ei. Mîinile trebuie să fie curate, unghiile taiate și să scoată toate inelele sau bijuteriile, ca să nu traumeze pielea sensibiă a nou-născutului. Bebelușul se întroduce într-o cadă cu apa caldă, de  36-37 °С.  Cu mîna stîngă trebuie să țină capul micuțului și să-l încline puțin pe spate.

Spălatul căpșorului la nou-născuți

Șamponarea nu se face direct pe  căpșor.  E recomandabil un șampon  hipoarlergenic chiar din primele zile. Pentru aceastaputeți folosi șamponul cu extract de mușețel de la „Ушастый Нянь”.

Este conceput special pentru igiena zilnică a micuțului și daorită extractului de mușețel nu irită ochii și pilea, are proprietăți de înmuiere a pielii și antiinflamatorii. Balsamul natural din componența sa nu se îmbibă în păr, menține un echilibru sănătos al pielii și al scalpului.

Spălatul căpșorului la nou-născuți

Cel mai bine e ca mama să pună puțin șampon de romaniță în palme și să frece palmele pănă va obține spumă, apoi  prin mișcări circulare să  spele capul de la frunte spre ceafă. Mama trebuie să fie atentă să nu ajungă șampon în ochi. Se va clăti căpșorul cu apă, la fel dinspre frunte spre ceafă.  Actiunea se va repeta de cîteva ori, deorece se pot forma cruste. Scalpul nou-născutului se spală de  1-2 ori pe saptămînă. În celelalte zile se poate doar clăti cu apă.

Spălatul căpșorului la nou-născuți