mamaplus

Sorina Obreja, despre lecțiile online: ”Ori stăm toți acasă, ori ne batem joc de această generație în creștere„

-
//
25.03.2021

Fiind mama unei fetițe de 8 ani, prezentatoarea TV Sorina Obreja a publicat ieri un mesaj care a devenit în scurt timp viral pe rețelele de socializare. Ea și-a manifestat astfel nemulțumirea față de condițiile grele în care se desfășoară orele online și posibilele consecințe grave pe care le-ar putea avea pandemia asupra culturii generale a elevilor din ziua de astăzi. Mesajul ei a fost distribuit și de asociația Părinții Solidari.  

”Ziua întâi de lecții online. Petrică are trrprrr mere, iar Ahrrrrzrrr are 5 șșssș.
- Cine?
- Câte?
- Cum?
Ziua a doua - clasa nu poate intra în legătură cu profesoara. Încercăm altă aplicație. Nu merge. O oră și jumătate.
Totul în țară activează, magazine, piețe, biserici cu slujbe în interior, transport arhiplin și numai școlile s-au închis. De parcă acolo ar fi marile focare de infectare. Pentru că dacă închizi un restaurant consecințele se văd acum, iar dacă lași copiii fără acces la studii – asta nu se vede. O să se vadă peste 20 de ani. Iar populismul este un instrument care se aplică acum.

Înțeleg să trimiți acasă elevii după ce închizi tot restul, dar așa - care e sensul? Oare fiecare părinte care merge la muncă nu contactează acasă cu fiecare copil după o zi întreagă în care trece prin birou, transport, magazin și se expune riscului infectării?

Ori stăm toți acasă, ori ne batem joc de această generație în creștere", se arată în mesajul Sorinei Obreja.

mamaplus

Mesajul jurnalistei a adunat sute de comentarii și aprecieri din partea părinților, care în mare parte se arată nemulțumiți de decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică din Chișinău din 20 martie privind închiderea sălilor de clasă și trecerea la învățământul online.