mamaplus

Solidaritate între mame: Femeile din Polonia au lăsat cărucioare în gară pentru familiile refugiate

-
//
07.03.2022

Gestul de solidaritate al femeilor din Polonia față de mamele refugiate din Ucraina este atât de emoționant, încât a devenit viral pe rețelele sociale. Imaginea în care sunt arătate mai multe cărucioare pe un peron a fost surprinsă în orașul Przemyśl. Despre aceasta a scris Raluca Rădulescu, pe pagina Scena și ecranul.

”Mame din orașul Przemyśl din Polonia au lăsat, pe peronul gării, cărucioarele propriilor copii pentru mamele refugiate, care vin din Ucraina cu copiii în brațe.

O mamă a născut într-o stație de metrou din Kiev. Sute de copii stau în adăposturi subterane deja de o săptămână. Mulți s-au refugiat împreună cu părinții lor. Alții au murit în bombardamente. În Ucraina au fost bombardate școli, grădinițe și orfelinate.

Două mame din Rusia au mers la ambasada Ucrainei, cu cei 5 copii ai lor între 7 și 11 ani, să depună flori și desenele copiilor pe care scriseseră NU RĂZBOIULUI. Au fost arestați și au rămas jumătate de noapte în închisoare.

Ieri mi s-a rupt filmul. Mi-au trecut multe prin fața ochilor și pe la urechi în ultima săptămână, dar la fotografia cu cărucioarele mi s-a rupt filmul. De fapt, mi s-a suprapus instant peste o imagine care mă urmărește de 20 de ani, de când am fost la Auschwitz și am văzut expus un munte de cămășuțe de bebeluș, alături de un munte de rame de ochelari ruginite. Atât! (Raluca Rădulescu)”, se arată în mesajul Ralucăi Rădulescu.