mamaplus

Şoferiţa de troleibuz, care a accidentat mortal copila de 12 ani, şi-a recunoscut vinovăţia

-
//
08.06.2023

Şoferiţa de troleibuz care a accidentat mortal, în luna martie, o fetiţă de 12 ani, şi-a recunoscut vinovăţia. În cadrul primei şedinţe de judecată, magistraţii de la Judecătoria Chişinău, cu sediul la Buiucani, au admis cererea avocatului inculpatei de a examina cauza penală în procedură simplificată. Acest lucru va permite ca pedeapsa maximă să fie redusă cu o treime, iar procurorul va putea cere până la patru ani şi opt luni de puşcărie.

mamaplus

La şedinţa de astăzi au participat şoferiţa de troleibuz şi părinţii monorei accidentate mortal. Deşi în sală au fost prezenţi şi jurnaliştii, aceştia nu au avut dreptul să filmeze. În faţa instaţei, inculpata a declarat, în premieră, că regretă fapta comisă şi spune că nu a observat copila pe trecerea de pietoni, transmite www.tvrmoldova.md.

„Vă recunoaşteţi vina? Cum pledaţi dumneavoastră? – Încă nu s-au finisat audierile, de aceea nu facem comentarii.”

Părinţii fetei accidentate mortal abia de şi-au putut stăpâni lacrimile. Ambii au declarat că îşi doresc să se facă dreptate în acest caz.

OLGA CULAI, mama victimei: „Astăzi am văzut-o pentru prima dată. În general, ea nu a discutat cu mine. Eu tare sper că ea va fi pedepsită conform legii. Eu consider că ea nu a comis asta din greşeală, dar conştient.”

Procurorul de caz susţine că instanţa a acumulat suficiente probe care demonstrează vinovăţia şoferiţei.

OLESEA BOTEZATU. procuror de caz: „Audierea inculpatei a avut loc, dar nu s-a finisat. Ea a povestit în formă liberă ce a avut de povestit. A declarat că se căieşte sincer. Este evident. Au fost adresate întrebări din partea domnului apărător, din partea acuzatorului de stat. Mia urmează întrebări din partea succesorului şi avocatul acestuia.”

În 24 martie, o fetiţă de 12 ani, care traversa strada regulamentar pe trecerea de pietoni, a fost lovită mortal de şoferiţa unui troleibuz.

Tragedia a avut loc în sectorul Ciocana al Chişinăului. Bănuita a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13, după care în arest la domiciliu.

Ea este cercetată penal pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, soldat cu decesul unui minor.

Potrivit Codului Penal, infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de până la şapte ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.