mamaplus

Situație tensionată la o grădiniță din Chișinău. Care sunt nemulțumirile părinților?

-
//
02.12.2020

Fostul primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, susține că primește mesaje de la părinții copiilor care frecventează grădinița de stat nr. 199, cunoscută spațiului public sub denumirea de „Lăstăraș”, dar în special din cauza familiei Bogașevschi. Părinții se plâng că la conducerea instituției preșcolare ar vrea să vină nora ex-directoarei cercetată pentru acte de corupție.

„Primesc mesaje de la părinții din grădinița 199, grădinița ”Lăstăraș”. Eu vreau să vă aduc aminte că în 2018 am dus la capăt o luptă de care mă simt mândru. În cabinet la mine, atunci au avut curajul să intre doar 4 părinți de la Lăstăraș oripilați de situația din grădinița 199. Și de acolo a pornit epopeea reținerilor și istoria familia Bogașevschi.

Am fost intimidat și eu, și mulți părinți, dar am arătat că putem face curățenie într-un sistem corupt. Că o grădiniță poate fi condusă fără a cere 1400 de lei pe lună de la părinți. Între timp și-au făcut și grădinița privată proprie, una dintre cele mai bune din oraș, grădinița Erudio. Acolo merg copiii demnitarilor, procurorilor, activiștilor. Deși toți foarte bine știu a cui este grădinița, și din ce bani aceasta a fost construită. Din banii părinților din grădinița 199.”, a sesizat Ruslan Codreanu pe pagina sa de Facebook.

După ce în 2018, tot la solicitările multiple ale părinților, Ruslan Codreanu a reușit să schimbe administrația coruptă a grădiniței nr. 199 condusă de ani în șir de familia Bogașevschi, se pare că începând cu ziua de luni, nora fostei directoare va veni la conducerea instituției preșcolare.

”După 28 de ani, Doamnei Eugenia i-a venit timpul la pensie și prin pile a pus-o în funcție pe nora. CNA, dosare intentate, dar nimic nu oprește această familie. Știți de ce? Pentru că nora fostei directoare de luni se întoarce a fi directoare din nou la grădinița Lăstăraș. Părinții iarăși plâng, colectivul de educatori, dar la noi nesimțirea este fără margini.”, mai susține fostul edil.

Necătând la nemulțumirea părinților și a educatorilor față de această situație, Primăria Chișinău dă din umeri și în loc să identifice soluții cum să priveze noua directoare de dreptul de a mai conduce instituții preșcolare, caută cum să aplaneze conflictul prin numirea ei în funcție la o altă grădiniță.