mamaplus

Situație alarmantă la o grădiniță din Bălți: acoperișul curge, iar copiii nu au suficiente paturi

-
//
25.09.2019

Acoperiș care curge, prea puține paturi pentru copii și lipsă de apă caldă la robinet. Așa arată grădinița nr. 33 din municipiul Bălți, după o reparație capitală care a costat 4,5 milioane de lei, grant oferit de Guvernul României.

mamaplus

Părinții copiilor care frecventează una din grupele instituției preșcolare susțin că administrația grădiniței nu ar fi gestionat eficient resursele financiare alocate și continuă să colecteze banii de la ei.

În timp ce administrația instituției se laudă cu o reparație capitală de nota zece, părinții susțin contrariul. Ei spun că dormitoarele și sălile unde se joacă odraslele lor au fost dotate de părinți. 

„Podele fără așternut, copiii merg desculț, le este frig la picioare. Colțurile sunt pline de umezeală, curg, ușile nu se închid, în coridor, în genere, nu erau uși. Copiii sunt bolnavi pentru că este frig”, spune un părinte.

„Personal, când am venit să-mi înscriu copilul la grădiniță, directoarea mi-a propus să achit integral în fondul grădiniței  560 de lei. Eu am spus că nu am așa posibilitate și că știu că se achită lunar”, povestește un alt părinte.

„Eu am adus o plapumă copilului, pernă și uitați-vă pe ce pat pliant doarme, e strașnic. Eu sunt șocată. Aici vin părinții și spală pardoseala, părinții fac curățenie, eu singură am spălat draperiile”, se plânge o mamă.

Directoarea grădiniței Nr. 33 din Bălți, Iuliana Sandu, a refuzat să ofere vreun comentariu la acest subiect. Menționăm că instituția educațională timpurie nr. 33 din Bălți este frecventată de peste 300 de copii.

Sursa: nordnews.md